Traductor

dissabte, 23 de febrer del 2013

Pedalant pels colls de la llibertat. Les Salines de l'Alt Empordà (II)

En el número 372 (gener-febrer 2013) de la revista Excursionisme trobareu la segona tramesa de rutes per les Salines, dos itineraris en BTT que ens permetran creuar alguns colls i reconèixer indrets molt emblemàtics com són el Coll de Lli, l'Hostal dels Trabucaires, la Vajol, l'Hostal de la Muga, Costoja.... tots relacionats amb l'exili, el moviment maqui i l'èxode de la segona guerra mundial.

Una lectura molt recomanable sobre aquest període tan convuls és Els darrers dies de la Catalunya republicana, d'Antoni Rovira i Virgili. En aquest llibre ens explica, amb molt sentiment i humanitat, l'exili viscut en primera persona. Una obra imprescindible i de lectura absorbidora.
També us proposem Ramon  Vila, Caracremada, el darrer maqui català, de Josep Clara, on trobareu detalls sobre la seva activitat política i vida com a maqui.

Tot plegat es tracta d'un projecte per descobrir nous indrets combinant present i passat: espais que en temps present podem reconèixer i admirar per la seva bellesa paisatgística, atraient per naturalesa, i on podem extreure'n grans satisfaccions; però si, a més, aquests itineraris els amanim amb una mica de la seva història, els atractius i els sentiments que se'n desprenen en passar-hi us potenciaran, de ben segur, la valoració final de la ruta.


BTT(espai+temps) bona companyia = grans vivències en BTT

En aquesta publicació en teniu una breu pinzellada. I ben aviat, un tastet més d'aquest projecte.

I unes imatges:


 (2 imatges del sender cap a les Illes, en dues estacions diferents)

 (al Coll de Lli, per on van creuar els presidents Companys i Aguirre)
 .
 (monument al Coll de Manrella)
 .
 (a Costoja)
.

(a l'Hostal de la Muga)